Hoppa till sidans innehåll

Vad är Sportsommar?

  • Uppdaterad: 2018-04-13 11:41


Sportsommar är ett sommarcamp som pågår under fem roliga och aktiva lägerdagar för alla som går i årskurs 3, 4, 5 och 6 (skolor inom Varbergs kommun). Målet med veckan är att Du som deltagarna ska få prova på mängder av olika idrotter. Några har du kanske redan provat, men du kommer även att få testa nya idrotter som du förmodligen aldrig testat förut. Du behöver inte vara medlem i någon idrottsförening eller hållit på med idrott tidigare - alla är välkomna!

Projektet Sportsommar genomförs av Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna på uppdrag av Varbergs kommun.

 

Hitta din favoritidrott
Varje vecka gästas Sportsommar av ett antal lokala idrottsföreningar som deltar med sina duktiga instruktörer vilket gör att det är stor chans att hitta en favoritidrott.

Unga idrottsledare - Framtidens Ledare
Deltagarna delas in i grupper som leds av ungdomsledare under alla aktivitetsdagar. Ungdomsledarna är rekryterade via ett projekt som heter Framtidens Ledare. Ungdomarna är i gymnasieåldern och har under våren genomgått idrottens gemensamma barn- och ungdomsledarutbildning, Plattformen. Utöver det har de fått utbildning i krishantering, Första hjälpen och trafiksäkerhet.

Kostnadsfritt
Det kostar inget att delta i Sportsommar. Varje dag bjuds deltagarna på frukt. Alla deltagare får en t-shirt, vattenflaska och en gympapåse. 

Sportsommar i en vecka
Sportsommar pågår i en vecka, måndag till fredag, från kl 9.00 - 13.00. Campen genomförs på olika platser under veckorna 26 och 27. Vid anmälan väljer du vilken vecka och plats som passar dig.

Klicka här för att se tid och plats.

Skribent: Liselotte Arvidsson

Postadress:
Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link