Hoppa till sidans innehåll

Framtidens Ledare

Framtidens Ledare är ett projekt vars syfte är att introducera ungdomar i ledarskap. Genom utbildningar i ungdomsledarskap, Första hjälpen, krishantering och trafiksäkerhet som direkt följs av ett tvåveckors sommarjobb som ledare på idrottscampet Sportsommar.
  • Uppdaterad: 13 FEB 2018 13:38

De ideella ledarna är ryggraden i svenskt föreningsliv. Att skaffa, utveckla och behålla ledare är både en utmaning och en framgångsfaktor för alla föreningars framtid. Ungdomarna äger framtiden och det är bland dem vi hittar Framtidens Ledare.

 

Uppdrag av Falkenberg, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varbergs kommuner

Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna fått i uppdrag av fem kommuner (Falkenberg, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg) att under vår och sommar 2018 ge ungdomar, som är medlemmar i en idrottsförening, möjlighet till ledarskapsutbildning följt av sommarjobb som ledare på ett sommaridrottscamp, Sportsommar, i Falkenberg, Hylte, Kungsbacka, Laholm eller Varberg, som sker på olika platser runt om i kommunerna.

 

Anmälan sig till Framtidens Ledare - Gå in på respektive kommuns hemsida, se nedan. OBS! Vi reserverar oss för att respektive kommun inte har öppnat upp sitt anmälningsformulär.

 

Stärka återväxten Satsningen är ett led i att stärka, stödja och säkra återväxten för det ideella ledarskapet och bär namnet Framtidens Ledare. Deltagande ungdomar utbildas under våren med syfte att öka kunskapen om ledarskap, stärka självkänslan och inspirera till fortsatt och framtida ledaruppdrag i sina föreningar.

 

Vi vill med satsningen nå följande:

  • öka ungdomars kunskaper om förenings- och samhällsdemokrati
  • bygga broar mellan erfarna ledare och ungdomar
  • öka engagemanget för föreningens inre arbete med ungdomar
  • skapa intresse för ledarskap och viljan att i framtiden ta ett ledaruppdrag
  • stärka självkänsla och självförtroende hos deltagaren så att de kan, vill och vågar deltaga i den demokratiska processen
  • utveckla föreningen genom att lyssna på ungdomars syn på verksamheten
  • öka insikten om folkrörelsen, idrottens roll, i samhället

 

 

För mer information om Framtidens Ledare kontakta: Peter Gårdestedt, bitr distriktsidrottschef 070-289 90 32

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link