Hoppa till sidans innehåll

Vad är Sportsommar?

  • Uppdaterad: 2018-01-25 08:35


Möjlighet att prova på olika idrotter
Sportsommar är ett sommarcamp som pågår under fem roliga och aktiva lägerdagar för alla som går i årskurs 3, 4, 5 och 6 (skolor inom Falkenbergs, Hylte, Kungsbacka, Laholms och Varbergs kommun). Målet med veckan är att Du som deltagare ska få prova på mängder av olika idrotter. Några har du kanske redan provat, men du kommer även att få testa nya idrotter som du förmodligen aldrig testat förut. Du behöver inte vara medlem i någon idrottsförening eller hållit på med idrott tidigare - alla är välkomna!

Projektet Sportsommar genomförs av Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med respektive kommun.

Hitta din favoritidrott
Varje vecka gästas vi av ett antal lokala idrottsföreningar som deltar med sina duktiga instruktörer vilket gör att det är stor chans att hitta en favoritidrott.

Unga idrottsledare - Framtidens Ledare
Deltagarna delas in i grupper som leds av ungdomsledare under alla aktivitetsdagar. Ungdomsledarna är rekryterade via ett projekt som heter Framtidens Ledare. Ungdomarna är i gymnasieåldern och har under våren genomgått idrottens gemensamma barn- och ungdomsledarutbildning, Plattformen. Utöver det har de fått utbildning i krishantering och HLR.

Kostnadsfritt
Det kostar inget att delta i Sportsommar. Varje dag bjuder vi på frukt och vill du ha med dig något mer att äta tar du med det själv. Det enda du behöver göra är att anmäla dig och sen ta dig till den plats som du blir antagen till. Dessutom får du en t-shirt och en vattenflaska.

Sportsommar i en vecka
Sportsommar pågår i en vecka och vi träffas varje dag, måndag till fredag, från kl 9.00 - 13.00. Campen genomförs på olika platser under veckororna 26 och 27 (Falkenberg, Kungsbacka, Hylte och Varberg) och veckorna 31-32 (Laholm). Vid anmälan väljer du vilken vecka och plats som passar dig.

Sista anmälningsdag 10 juni.

 

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hallands Idrottsförbund
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Spetsvinkelgatan 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link