Hem / Sportsommar

Sportsommar

Möjlighet att prova på olika idrotter

Sportsommar är ett sommarcamp som pågår under fem roliga och aktiva lägerdagar för alla som går i årskurs 3, 4, 5 och 6 i fem kommuner, se nedan. Målet med veckan är att deltagarna ska få prova på mängder av olika idrotter. Några har de kanske redan provat, men barnen kommer även att få testa nya idrotter. 

Här kommer du våren 2020 att hitta länkar till anmälan och mer info. Projektet Sportsommar genomförs av RF-SISU Halland i samverkan med följande kommuner: 

  • Kungsbacka
  • Varberg
  • Hylte
  • Falkenberg
  • Laholm

Hitta favoritidrotten

Varje vecka gästas Sportsommar av ett antal lokala idrottsföreningar som deltar med sina duktiga instruktörer vilket ger barnen stor möjlighet att upptäcka och hitta en favoritidrott.

Framtidens Ledare - roligaste sommarjobbet? 

Ungdomsledarna rekryteras via ett projekt som heter Framtidens LedareUnder försommaren utbildas de i barn- och ungdomsledarskap, i krishantering och Hjärt- och Lungräddning. Den här kunskapen får de därefter praktisera som ungdomsledare på två Sportsommarveckor. 

Kostnadsfritt

Det kostar inget att delta i Sportsommar. Varje dag bjuds barnen på frukt. Första dagen får deltagarna en t-shirt och en vattenflaska.

Sportsommar i en vecka

Sportsommar pågår dagtid (måndag till fredag) i en vecka. Campen genomförs på olika platser i respektive kommun, välj vecka och plats, vid anmälan.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter