Hem / Sportsommar får Halland i rörelse

Sportsommar får Halland i rörelse

Sportsommar är ett kostnadsfritt idrottscamp som pågår under en rolig och aktiv sommarlovsvecka, öppet för barn som under vårterminen 2021 gått i årskurs 3-6. Nya datum och platser för Sportsommar kommer våren 2021.

  • Kungsbacka (Anmälan stängd)
  • Varberg (Anmälan stängd)
  • Hylte (Anmälan stängd)
  • Falkenberg (Anmälan stängd)
  • Laholm (Anmälan stängd)

Kostnadsfritt

Det kostar ingenting att delta i Sportsommar. Varje dag bjuds barnen på frukt. Första dagen får deltagarna en t-shirt en vattenflaska och en gympapåse. 

Sportsommar i en vecka

Sportsommar pågår dagtid 9-13, måndag till fredag, under en vecka. Campen genomförs på olika platser i respektive kommun, välj vecka och plats, vid anmälan.

Testa olika idrotter och träffa nya vänner

Under veckan på sommarcampet blir Sportsommargänget en sammansvetsad grupp. Varje vecka gästas Sportsommar av lokala idrottsföreningar. Barnen får testa olika idrotter under lekfulla former utan prestationskrav och möjlighet att kanske hitta en aktivitet att fortsätta med.

Hur funkar Sportsommar?

Sportsommar genomförs i samverkan mellan RF-SISU Halland och de halländska kommunerna. Ungdomsledarna som håller i aktiviteterna rekryteras via ett projekt som heter Framtidens Ledare. Under försommaren utbildas de i barn- och ungdomsledarskap, i krishantering samt hjärt- och lungräddning. De får sedan sommarjobba på sportcampen under handledning av vuxenledare på plats.

 

 

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter